Παπαδημούλης: Μικρότερη Σένγκεν, ίσον καθόλου Σένγκεν

Παπαδημούλης: Μικρότερη Σένγκεν, ίσον καθόλου Σένγκεν

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μικρότερη Σένγκεν σημαίνει καθόλου Σένγκεν» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο της Επιτροπής ECON. Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων θα κάνει τεράστια ζημιά και στην οικονομία.

 

«Ακούμε κραυγές να λένε: «Απέτυχε η Σένγκεν, να τελειώνουμε με τη Σένγκεν-ή να κάνουμε μία μικρότερη Σένγκεν». Συμφωνώ με τον αρμόδιο επίτροπο, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, που υποστηρίζουν ότι «μικρότερη Σένγκεν ίσον καθόλου Σένγκεν» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και επεσήμανε ότι «η κατάρρευση της Σένγκεν δεν θα κάνει ζημιά μόνο στη δημοκρατία, δεν θα τσαλαπατήσει μόνο δεσμεύσεις- τις οποίες όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν αναλάβει έναντι και της υπογραφής τους στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη- πιθανή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων θα κάνει τεράστια ζημιά και στην οικονομία».

 

«Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη α λα καρτ, η οποία είναι καλή όταν δίνει αγροτικές επιδοτήσεις, καλή όταν χρηματοδοτεί μέσω των διαρθρωτικών ταμείων έργα ανάπτυξης και υποδομών, αλλά δεν θέλουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις της Ευρώπης, του Συμβουλίου, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου όταν πρόκειται να δώσουμε μία ενωμένη αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επεσήμανε, δε, ότι για χώρες που αντιμετωπίζουν έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες λόγω της προσφυγικής κρίσης, όπως η Ελλάδα που δέχεται το 85% των προσφυγικών ροών, αυτές οι δαπάνες δεν θα πρέπει να υπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή