Πρωτοβουλίες αντιμετώπισης προσφυγικού από Γεννηματά

Πρωτοβουλίες αντιμετώπισης προσφυγικού από Γεννηματά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως δυσάρεστη, αλλά απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη αντιμετωπίζουν στη Χαρ. Τρικούπη την υπαρκτή απειλή έξωσης από τη ζώνη Σένγκεν. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε χθες ανάληψη πρωτοβουλιών για το προσφυγικό και ζήτησε συνάντηση και ενημέρωση από τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλιών, η κ. Γεννηματά έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξή τους στην προσπάθεια να αποφευχθεί η υλοποίηση σεναρίων που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το σενάριο έξωσης από τη ζώνη Σένγκεν, όπως αυτή τίθεται από αρκετούς στην Ε.Ε., σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο. Αναδεικνύουν, δε, στη Χαριλάου Τρικούπη τη διάσταση που υπάρχει στη Γερμανία, όπου η κ. Αγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει μια οιονεί ανταρσία τη στιγμή που την προσφυγική πολιτική της στηρίζουν, κυρίως, οι σοσιαλιστές του SPD.

«Ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες και τα λάθη από τους θεσμούς της Ευρώπης και την ελληνική κυβέρνηση, τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της κοινής δράσης για ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και ζήτησε να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων και να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια εις βάρος της χώρας μας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν».

Στο ενδοκομματικό πεδίο, αρχίζουν οι διεργασίες προετοιμασίας ενόψει της συνδιάσκεψης που θα γίνει. Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η οποία πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο συνεδριάσεις θεωρούνται σημαντικές για τη διαμόρφωση του οριστικού πλαισίου, εντός του οποίου θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας παράταξης. Σημειώνεται ότι ήδη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκφράζονται αντιρρήσεις για μια σειρά θεμάτων, όπως η ανάδειξη προέδρου από τη βάση. Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, στην τελευταία εκδήλωση των κεντροαριστερών «Κινήσεων», διαφώνησε ανοιχτά με το ενδεχόμενο ανάδειξης προέδρου του νέου κόμματος σε αυτήν τη βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή