Αλλαγή σελίδας στην επικοινωνία από τη Συγγρού

Αλλαγή σελίδας στην επικοινωνία από τη Συγγρού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμές για την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνεί μέσω non papers (σ.σ. άτυπων και μη δεσμευτικών ενημερώσεων) αλλά και για την… απροθυμία του Μαξίμου να επαναφέρει το briefing, η Ν.Δ. εγκαινίασε χθες τον κύκλο των τακτικών ενημερώσεων των διαπιστευμένων συντακτών. Κεντρικό πρόσωπο της προσπάθειας θα είναι ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος στη χθεσινή «πρώτη του επίσημη» όρθιος και για σχεδόν μία ώρα απαντούσε σε ερωτήσεις, θέτοντας τους τρεις βασικούς άξονες της εκεί παρουσίας του: ουσιαστική ενημέρωση, αλήθεια, μη αποκλεισμοί. Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ανοικτό δίαυλο, που θα αφορά όχι μόνον τον ίδιο, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει, επίσης, τακτικές άτυπες συναντήσεις με τους δημοσιογράφους.

Η παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού προφίλ της Ν.Δ. έγινε σε αντιδιαστολή με τα ισχύοντα ως προς την κυβέρνηση. «Η πρακτική ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε κανόνα τις διαρροές και τα non papers, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας, που ζητά υπεύθυνη ενημέρωση. Για μας το non paper είναι μη ενημέρωση, είναι προπαγάνδα», επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος θα κάνει briefing τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Η πρώτη συζήτηση στο «γαλάζιο» briefing αφορούσε και στα των ΜΜΕ και, μεταξύ άλλων, στο βίντεο που έδειξε η ΕΡΤ πριν από την ομιλία Τσίπρα στο Τάε Κβον Ντο. Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο «για πολλά και όχι ευχάριστα» που ακούγονται (σ.σ. σχετικά με άμεση εμπλοκή στελεχών της ΕΡΤ στην παραγωγή του βίντεο), προσθέτοντας, υπαινικτικά, ότι «όλα αυτά θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν ακόμη και τη διενέργεια ΕΔΕ για το ζήτημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή