Τα πάθη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα πάθη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον παλιό εκείνο τον καιρό, ο Βαγγέλης Αποστόλου τριγυρνούσε άφοβα στην ελληνική επαρχία. Ηταν αρχές του 2014 κι ένιωθε τόσο φίλος με τους αγρότες στην Κω που τον αρχηγό τους τον έλεγε «δήμαρχο», και ας μην ήταν πια. Γιατί, όπως διευκρίνιζε, «άπαξ δήμαρχος, πάντα δήμαρχος!». Τότε, βλέπετε, ο κ. Αποστόλου δεν ήταν υπουργός. Οταν θα γινόταν θα διαπίστωνε πως ό,τι ισχύει για τον δήμαρχο ισχύει και για τον υπουργό: άπαξ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για πάντα υπουργός. Που θα πει πως οι παλιές φιλίες, τέλος. Κι έτσι, ο φίλος των αγροτών αυτή την Πέμπτη δεν έφτασε ποτέ στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη, γιατί τον βρήκαν στον δρόμο τα φίλια πυρά. Και αυτό δεν ήταν τίποτε μπρος στο μαρτύριο της περασμένης εβδομάδας. Ομηρος των παλιών του συντρόφων στην Κομοτηνή, ο υπουργός έβλεπε τ’ αυγά να πέφτουν βροχή έξω απ’ το κτίριο που τον κρατούσαν 12 ώρες, σαν τη Ραπουνζέλ, φυλακισμένο. Πλέον, ο Β. Αποστόλου σέρνει πίσω του βαρύ άροτρο. Γιατί αυτή είναι η μοίρα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη μικρή μας χώρα: το τσαπί του αγρότη είναι να μη σε βάλει στόχο.

Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τον παλαιό υπουργό Στ. Τζουμάκα. Το 1996, εκείνος έκοψε τα λάστιχα των αγροτών και οι αγρότες τού έκοψαν την πολιτική του καριέρα στη μέση. Ή την Κ. Μπατζελή, που πήγε με τη Louis Vuitton στο χέρι να καλοπιάσει τους αγρότες και εισέπραξε απ’ τον αρχηγό τους, Βάιο Γκανή, την ατάκα «εσείς μιλάτε τη γλώσσα του σώματος». Ή τον Κ. Σκανδαλίδη, που τον βρήκαν στην Πάτρα τα ιπτάμενα ζαρζαβατικά και χώθηκε σ’ ένα ξενοδοχείο απ’ την πίσω πόρτα για να γλιτώσει το γαρνίρισμα. Ή τον Σ. Χατζηγάκη, που κάποτε φώναζε «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά!» πάνω στο τρακτέρ του μυθικού Θ. Νασίκα, αλλά όταν έγινε υπουργός τον τσάκωσαν στο μπλόκο της Αλαμάνας και τον περιποιήθηκαν όπως τον Αθανάσιο Διάκο ο Ομέρ Βρυώνης. Ισχύει, βλέπετε, αυτό που είπε ο Β. Αποστόλου: «Ο,τι είχαμε υποσχεθεί στους αγρότες ήταν πριν από τη συμφωνία». Και όπως θα προσέθεταν και οι λοιποί μαρτυρήσαντες υπουργοί, «…και πολύ πριν κερδίσουμε τις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή