Ο Στ. Θεοδωράκης αποκλείει κάθε σύμπραξη του Ποταμιού με τη Ν.Δ.

Ο Στ. Θεοδωράκης αποκλείει κάθε σύμπραξη του Ποταμιού με τη Ν.Δ.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δήλωση «θα επιμείνω στο Ποτάμι και δεν πρόκειται να βγω βουλευτής από άλλο κόμμα», ο κ. Στ. Θεοδωράκης θέλησε χθες να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα ότι το κόμμα του θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συμπράξει με τη Ν.Δ. λόγω και των χαμηλών δημοσκοπικών του επιδόσεων. «Δεν θέλουμε να πάμε με τον οποιοδήποτε για να εξασφαλίσω εγώ μια θέση βουλευτή Επικρατείας και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο», απάντησε σε σχετικό ερώτημα (ΤRΤ), αλλά προκάλεσε αίσθηση μια συμπληρωματική του φράση καθώς για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ποτάμι να μη δοκιμαστεί μόνο του στις επόμενες εκλογές. «Εάν υπάρχουν δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε και εμείς, τότε θα δούμε τη σύμπλευσή μας», είπε φωτογραφίζοντας προφανώς το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ και τα πρόσωπα που ιδεολογικά βρίσκονται ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διευκρίνισε πως για την ώρα «δεν βλέπω αυτές τις δυνάμεις».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης, ύστερα από συνάντηση που είχε τους προέδρους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, κάλεσε εκ νέου τον κ. Αλ. Τσίπρα να παραδεχθεί τα προεκλογικά του ψέματα, αλλά τάχθηκε κατά της πρόκλησης νέων εκλογών, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του να συγκροτηθεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή σε περίπτωση που χάσουν τη δεδηλωμένη οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο ίδιο θέμα σημειώνεται ότι τοποθετήθηκε χθες και ο κ. Χ. Θεοχάρης (Vima fm) ο οποίος τάχθηκε μεν και εκείνος κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αλλά πρόσθεσε ότι αν δεν προκύψει άλλη βιώσιμη κυβερνητική λύση, «οι εκλογές δυνητικά θα μπορούν να δώσουν λύσεις εάν εκείνοι που θα τις κερδίσουν δεν έχουν πει ψέματα στον λαό».

«Πρέπει να εκπέμψουμε πιο δυνατά το μήνυμά μας και να κάνουμε δυναμικές εξωστρεφείς κινήσεις», είπε ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στο κόμμα του και περιγράφοντας ως «στοίχημα επιβίωσης» του Ποταμιού «να διευρύνει τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Κέντρου», παραδέχθηκε ότι επί του παρόντος το στοίχημα αυτό «φαίνεται να το κερδίζει ο δεξιός χώρος».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης καυτηρίασε την είδηση της «πρόσληψης» από την κυβέρνηση του συμβούλου κ. Γκλεν Κιμ, θέτοντας ευθέως στον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο το ερώτημα «αν πληρώνουμε τον Κορεάτη 800.000 ευρώ για να δίνει πληροφορίες σε ξένα funds».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή