Κριτική Ευ. Βενιζέλου στη «γραμμή» ΠΑΣΟΚ

Κριτική Ευ. Βενιζέλου στη «γραμμή» ΠΑΣΟΚ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή με αυτήν της κ. Φώφης Γεννηματά βρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως διεφάνη και από τη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όπου έλαβε αποστάσεις τόσο από τους χαρακτηρισμούς περί «αβύσσου» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ., όσο και από τον τρόπο με τον οποίον εκτυλίσσεται το εγχείρημα δημιουργίας της νέας παράταξης στον χώρο της κεντροαριστεράς. Από το επιτελείο της κ. Γεννηματά, η οποία θα συναντήσει σήμερα τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό, προκειμένου να του μεταφέρει, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στη χώρα μας, δεν σχολιάζουν επισήμως όσα είπε ο κ. Βενιζέλος. Περιορίζονται να πουν ότι οι ενστάσεις του είναι γνωστές, ωστόσο δεν προχωρούν περαιτέρω, καθώς δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί ένταση και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την αναταραχή που προέκυψε από τη διαγραφή του κ. Γρηγοράκου. Τόνισαν, μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός για την κεντροαριστερά προχωρά και έδωσαν χθες στη δημοσιότητα κείμενο στήριξης της πρωτοβουλίας της κ. Γεννηματά, με 214 υπογραφές νέων ανθρώπων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε χθες, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει βαθιά σύγχυση ανάμεσα σε αυτό που λέγεται αυτονομία του δικού μας πολιτικού χώρου, που είναι ο χώρος του προοδευτικού κέντρου, ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης, ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής των ίσων αποστάσεων». Και πρόσθεσε ότι θεωρεί «λάθος» τη λέξη «άβυσσος» που χρησιμοποίησε η κ. Γεννηματά προκειμένου να καταδείξει τις διαφορές ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και επισήμανε ότι με αυτόν τον χαρακτηρισμό μπορεί να οριοθετηθεί μόνο η διαφορά με την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική Χρυσή Αυγή. Επίσης διαφώνησε με την άποψη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να απομακρυνθεί από την έννοια του προοδευτικού κέντρου, καθώς «είναι σαν να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διεισδύει στον χώρο του κέντρου». Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε ως λανθασμένη τη διαγραφή του κ. Γρηγοράκου, ενώ διαφώνησε εκ νέου με την επιστροφή του κ. Παπανδρέου στον χώρο. «Θα ήταν τραγικό να έχουμε απουσίες, αποχές ή και αποχωρήσεις, και να έρθει ο κ. Παπανδρέου, ας πούμε, στη συνδιάσκεψη μαζί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι σε αυτήν την περίπτωση η Δημ. Συμπαράταξη απειλείται με περαιτέρω πολυδιάσπαση. Αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, μιλώντας για κίνδυνο εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν. Μίλησε για κίνδυνο de facto εξοβελισμού της χώρας στη δεύτερη ταχύτητα της Ε.Ε.,«η οποία θα έχει κριθεί αναξιόπιστη και ελλιπώς ευρωπαϊκή σε ένα σωρό θέματα, μέσα από τα οποία το σημαντικότερο είναι ότι τα σύνορά μας δεν θα είναι πλέον ευρωπαϊκά σύνορα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή