Με προτάσεις στον Τσίπρα η κ. Γεννηματά

Με προτάσεις στον Τσίπρα η κ. Γεννηματά

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό, αλλά και γενικές αναφορές στις διεργασίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, διεξήχθη η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η διαχείριση του προσφυγικού, γεγονός που αντιμετωπίστηκε ιδιαιτέρως θετικά από το Μέγαρο Μαξίμου ως ένδειξη ευαισθητοποίησης επί ενός μείζονος ζητήματος. Η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί η χώρα στις δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. το συντομότερο δυνατόν. Και του πρότεινε να προωθήσει τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης της υλοποίησης όσων έχει αναλάβει η Τουρκία στο προσφυγικό. Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε για την κινητοποίηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, διέκρινε επ’ αυτού τις δηλώσεις του κ. Τζιάνι Πιτέλα και προανήγγειλε δημόσιες δηλώσεις στήριξης και από άλλα στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Γεννηματά ρώτησε τον κ. Τσίπρα την άποψή του για το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι η κ. Γεννηματά παρέπεμψε αυτή τη συζήτηση στο μέλλον, επισημαίνοντας πως δεν αποτελεί φλέγον θέμα αυτή τη στιγμή. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν πως είναι γνωστή η άποψη της κ. Γεννηματά για την προώθηση ενός συστήματος που θα βρίσκεται πολύ κοντά στην απλή αναλογική. Η κ. Γεννηματά έθεσε στον κ. Τσίπρα και το ζήτημα της προστασίας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Τσίπρας διέκοψε τη συζήτηση και τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να του ζητήσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στα γραφεία του κόμματος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας έκανε κάποια νύξη για το ζήτημα της αναπλήρωσης των θέσεων στο ΕΣΡ, ωστόσο η κ. Γεννηματά δεν άφησε κάποιο περιθώριο για συμφωνία. Και από τις δύο πλευρές τονίζεται ότι έγινε γενικότερη πολιτική συζήτηση, χωρίς καμία ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό, το αγροτικό και τη διαδικασία αξιολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή