Βερολίνο: «Οι δηλώσεις Σόιμπλε δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση»

Βερολίνο: «Οι δηλώσεις Σόιμπλε δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χθεσινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα, «δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος. Η ίδια εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν το παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένα από τον κ.Σόιμπλε.

«Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του στο Αμβούργο ότι «θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος».

Οπως αναφέρει το Bloomberg ο Γερμανός υπουργός επανήλθε μάλιστα στο θέμα του Grexit λέγοντας ότι «είχε προτείνει από το 2011 όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με αντάλλαγμα μια τεράστια βοήθεια».

«Η έξοδος από το ευρώ θα είχε πλήξει άπαξ τη χώρα και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη αυτή επίπονη διαδικασία για τον πληθυσμό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή