ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΝΔ για συμμετοχή ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση μη-συστημικών τραπεζών

elleimata1-thumb-large

Ερώτηση, σχετικά με τη συμμετοχή ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών εταιρειών – ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση των μη – συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ολγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Καραμανλής.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων έχει, ουσιαστικά, ολοκληρωθεί με δυσμενή, δυστυχώς, αποτελέσματα για τη χώρα.

Η Κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο, όχι μόνο έχασε μεγάλο μέρος της αξίας συμμετοχής του στις τράπεζες, αλλά απώλεσε οριστικά τη δυνατότητα ανάκτησης του αρχικού ποσού επένδυσης. Ωστόσο, όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των μη – συστημικών τραπεζών, εγείρονται πρόσθετα ερωτήματα και υφίστανται, ακόμη, εκκρεμότητες.

Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε σήμερα ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας πλήρη ενημέρωση αναφορικά με το ποια ασφαλιστικά ταμεία και ποιες κρατικές εταιρείες – ΔΕΚΟ συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση των μη – συστημικών τραπεζών, με πόσα κεφάλαια, αλλά και ποιες ήταν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης».