Στρατηγική στροφή από Στ. Θεοδωράκη

Στρατηγική στροφή από Στ. Θεοδωράκη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μία λύση έχει απομείνει πια στον κύριο Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη από τους εξαπατημένους πολίτες και να πει την αλήθεια στον λαό. Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες»!

Είναι μια μόνον από τις πολύ σκληρές διατυπώσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην παναττική διάσκεψη ενόψει του Συνεδρίου του Ποταμιού και προδίδει χωρίς άλλο τη στρατηγική στροφή του κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος προφανώς βλέπει πια ως μόνη ρεαλιστική λύση για το Ποτάμι και τη χώρα μια μελλοντική συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο άξονας της ομιλίας του. Να διαφοροποιηθεί πλήρως όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ αξιοποιώντας το πολιτικό φλερτ μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κ. Φώφης Γεννηματά. «Σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου, εμείς προτάσσουμε τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και έκανε γνωστό ότι ο ίδιος ήδη συζητάει «με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος».

Παράλληλα και ενώ, ως γνωστόν, ο κ. Θεοδωράκης απέφευγε τις ιδεολογικές ταμπέλες, χαρακτηρίζει πια επανειλημμένως το Ποτάμι «προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο». Το κάνει με προφανή στόχο να περιχαράξει το κόμμα του από το τμήμα της κεντροαριστεράς που εξακολουθεί να βλέπει ως λύση τη σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να καταδείξει ότι το Ποτάμι προσβλέπει να αποτελέσει στο εξής τον μόνο αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο του κέντρου με απόλυτη προτεραιότητά του τις μεταρρυθμίσεις.

«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο και είναι αναγκαίο να ισορροπήσει. Πρέπει να στηριχθεί σε ένα Κίνημα που θα έχει ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία και όχι τη συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ με διαδοχικές ανακοινώσεις του επετέθη και πάλι στον κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι έχει προκαλέσει «ατμόσφαιρα διάλυσης που δεν απειλεί μόνο την αριστεροακροδεξιά του συμμαχία, αλλά την ίδια τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή