Επαναφέρει το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή η κυβέρνηση

Επαναφέρει το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή η κυβέρνηση

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «ξεπάγωμα» του λεγόμενου Παράλληλου Προγράμματος αποφάσισε η κυβέρνηση: το σχετικό νομοσχέδιο που τιτλοφορείτο «Μέτρα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» και το οποίο, ως γνωστόν, είχε «παγώσει» μετά από απαίτηση των δανειστών ενώ ήδη συζητείτο στις αρμόδιες Επιτροπές, επανέρχεται στη φάση της επεξεργασίας του σε δύο συνεδριάσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, προγραμματίστηκαν κοινές συνεδριάσεις των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Μορφωτικών Υποθέσεων την Τετάρτη και την Παρασκευή. Θέμα ημερήσιας διάταξης είναι «η συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης» του προαναφερόμενου σχεδίου νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσμοί είχαν επιτύχει την διακοπή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στις Επιτροπές αυτές, με το επιχείρημα ότι ορισμένες από τις διατάξεις του δεν τελούσαν υπό τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων. Τότε, η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να διακόψει τη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, περιοριζόμενη να «περάσει» την περίοδο των Χριστουγέννων, με την μορφή δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ορισμένα από τα άρθρα του συγκεκριμένου νόμου που έπρεπε να ρυθμιστούν εντός συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για την κύρωση των δύο ΠΝΠ επίσης εντός εβδομάδας εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (Δευτέρα 8/2).

Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο ποιά μορφή θα έχει το αρχικό σχέδιο νόμου του «παράλληλου προγράμματος» τώρα που επανεισάγεται προς επεξεργασία: η κυβέρνηση, εκτιμάται, θα αποσύρει τις διατάξεις οι οποίες συμπεριελήφθησαν στις ΠΝΠ, με κοινοβουλευτικές πηγές να σημειώνουν ότι πιθανόν είναι να αποσυρθούν και όλες οι άλλες οι οποίες δεν θα τυγχάνουν της συμφωνίας των εταίρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή