Πυρά Νέας Δημοκρατίας κατά Τάκη Μπαλτάκου

Πυρά Νέας Δημοκρατίας κατά Τάκη Μπαλτάκου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To σχέδιό του για τη συγκρότηση ενός ακραιφνούς δεξιού πολιτικού φορέα, στα πλευρά της Ν.Δ., επανέφερε χθες εμφατικά στον δημόσιο διάλογο ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, αναζωπυρώνοντας παράλληλα και τη συζήτηση για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρ. γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά επεσήμανε ότι, καθώς «ο κ. Μητσοτάκης κινείται αποφασιστικά προς το Κέντρο, υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί αμιγώς δεξιό κόμμα όπως στην Ιταλία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία». Στις δηλώσεις Μπαλτάκου απάντησε με δηκτικό τρόπο η Συγγρού, υπενθυμίζοντας τις καταγεγραμμένες συνομιλίες τού τότε γραμματέα της κυβέρνησης με χρυσαυγίτες και σχολιάζοντας γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο της συγκρότησης κόμματος και δεν προσχωρεί στη Χρ. Αυγή, της οποίας είναι προνομιακός συνομιλητής.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλτάκος έδωσε την αίσθηση ότι οι σχετικές ζυμώσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, προτείνοντας ως επικεφαλής του νέου σχήματος τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, με το επιχείρημα ότι «ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, καθώς έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο». Ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει κρύψει τα σχέδιά του ενώ πολύ πρόσφατα, πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών της Ν.Δ. όταν και είχε ενταχθεί στο εκλογικό επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα, είχε σημειώσει ότι ενδεχόμενη νίκη ενός εκ των Μητσοτάκη, Μεϊμαράκη θα οδηγούσε σε νέο σχήμα στα δεξιά της Ν.Δ. Ο ίδιος φέρεται να συνομιλεί, σχετικώς, με πρώην και νυν βουλευτές της Ν.Δ., ειδικά όσους θεωρούν ότι δεν θα έχουν ακροατήριο σε μια πιο μεταρρυθμιστική Ν.Δ. υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή