Δριμεία κριτική από το Ποτάμι

Δριμεία κριτική από το Ποτάμι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνειδητοποιήσει, επιτέλους, τις εθνικές ευθύνες της προτού η κατάσταση στην ελληνική οικονομία γίνει ανεξέλεγκτη, κάλεσε χθες την κυβέρνηση το Ποτάμι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. «Είναι αδιανόητο οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να μην κατανοούν ότι η διαφαινόμενη αποχώρηση των θεσμικών επενδυτών οφείλεται ακριβώς στην αναποφασιστικότητα και τη σύγχυση που εκπέμπει σύσσωμη η κυβέρνηση ενόψει των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», έλεγαν χθες συνεργάτες του κ. Στ. Θεοδωράκη. Παράλληλα, με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χ. Θεοχάρης δεν έκρυβε την αγωνία του για το γεγονός ότι η Σοφοκλέους έχει χάσει από την αρχή του έτους το 1/4 της αξίας της, δηλαδή όσο απώλεσε ολόκληρο το προηγούμενο έτος. «Το θέμα δεν είναι ούτε τεχνικό ούτε αφορά βέβαια μόνον όσους σχετίζονται με το Χρηματιστήριο. Οταν συμβαίνουν τόσο μεγάλης έκτασης πτώσεις, όπως η χθεσινή, συνήθως προοιωνίζονται δεινά για όλη την οικονομία, καθώς αποτελούν κραυγαλέες ενδείξεις απώλειας εμπιστοσύνης και για την οικονομική και κυρίως την πολιτική σταθερότητα της χώρας», σχολίασε ο κ. Θεοχάρης.

Παράλληλα, το Ποτάμι άσκησε χθες δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και με αφορμή τις αποκαλύψεις των διαλόγων ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στους Ευρωπαίους εταίρους. «Αποδεικνύουν με τον πιο καθαρό τρόπο αυτό που είχαμε προβλέψει εδώ και μήνες: ότι η Αγκυρα χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στην Ε.Ε.», τόνισε η Σεβαστουπόλεως και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, την αδράνειά της και τους λανθασμένους χειρισμούς της δίνει ακόμη και σήμερα την ευκαιρία στην Τουρκία να αναβαθμίσει τον ρόλο της στο Αιγαίο», και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξετάσει επιτέλους τις 10 προτάσεις που κατέθεσε το Ποτάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή