Προς νέο αδιέξοδο με τη συγκρότηση ΕΣΡ

Προς νέο αδιέξοδο με τη συγκρότηση ΕΣΡ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής, όπως φέρεται να είπε χθες σε άτυπες συζητήσεις στο Κοινοβούλιο, προτίθεται να καταβάλει «ύστατη προσπάθεια», με στόχο να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ως γνωστόν, εξαιτίας συγκεκριμένων χειρισμών της κυβέρνησης, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στον νόμο που «έδινε» αρχικώς στον υπουργό Επικρατείας και στη συνέχεια στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία το δικαίωμα να ορίζει τον αριθμό τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν, και τις εξαιτίας αυτών των χειρισμών εντονότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οι προηγούμενες προσπάθειες να υπάρξει συμφωνία απέβησαν άκαρπες. Υπενθυμίζεται πως για μια τέτοια συμφωνία, βάσει του Συντάγματος, θα πρέπει να σχηματιστεί πλειοψηφία 4/5 στη διάσκεψη. Οι έως τώρα ψηφοφορίες έδειξαν ότι, πέραν των βουλευτών της συγκυβερνώσας δικομματικής πλειοψηφίας, ουδείς άλλος ψήφιζε την πρόταση την οποία παρουσίαζε ο κ. Βούτσης.

Αν ούτε σήμερα υπάρξει συναίνεση, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την από καιρό φημολογούμενη νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή