ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι

hollande

Το Παρίσι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα είναι ο επόμενος σταθμός στον νέο κύκλο πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιζητεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι απαιτήσεις των εκπροσώπων του κουαρτέτου, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν μπορεί να τραβήξει σε μάκρος μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, προβάλλοντας προς ενίσχυση της θέσης της αυτής τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της οικονομίας αλλά και τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις έναντι των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, σε τεχνικό επίπεδο, οι απαιτήσεις των εκπροσώπων των θεσμών δεν δείχνουν να κάμπτονται.

Ετσι, ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο με την κ. Αγκελα Μέρκελ, πρόκειται την επόμενη Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, να μεταβεί στο Παρίσι, προσδοκώντας σε υποστηρικτική τοποθέτηση του κ. Ολάντ, ο οποίος -θεωρεί η Αθήνα- έχει δείξει να αντιλαμβάνεται περισσότερο ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αντοχές στην κοινωνία, οι οποίες, εφόσον δεν γίνουν σεβαστές, μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη και κατάρρευση.