Επιταχύνει η Συμπαράταξη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ταχεία προώθηση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μετεξελιχθεί επιζητούν στη Χαρ. Τρικούπη. Με δεδομένο ότι εξακολουθούν να καταγράφονται διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή (με τελευταίο παράδειγμα το άρθρο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου περί του «προοδευτικού κέντρου» όπως αυτό ορίστηκε στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ), στο επιτελείο της κ. Φώφης Γεννηματά επιθυμούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε ώς το τέλος του Φεβρουαρίου, να είναι –τουλάχιστον– γνωστό προς τα πού οδεύει το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τις επόμενες ημέρες η κ. Γεννηματά θα συναντήσει πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ αναμένονται και πρωτοβουλίες σε επίπεδο βάσης, ώστε στις 14 Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των περιφερειακών οργάνων και να δρομολογηθεί για τις αρχές Μαρτίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να προωθηθούν και οι προσκλήσεις προς τους επικεφαλής των κομματικών οργανισμών που εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο (ΚΙΔΗΣΟ, Ποτάμι κ.ά.). Αύριο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μια κοινή ομάδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις της Κεντροαριστεράς για τον σχεδιασμό κοινής επικοινωνιακής στρατηγικής.

Στη Χαρ. Τρικούπη γνωρίζουν ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι πιθανόν να αποδειχθεί ελαστικός, λόγω των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών τόσο στο εσωτερικό (ασφαλιστικό, αγροτικό, φορολογικό), όσο και στο εξωτερικό (προσφυγικό). Χθες, μάλιστα, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την πολιτική ατμόσφαιρα η οποία διαμορφώνεται. «Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί χωρίς σχέδιο, επικρατεί στη χώρα κλίμα ανασφάλειας αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή υπουργοί της φλερτάρουν με ηρωικές εξόδους για μια ακόμη φορά» ανέφεραν χθες, χαρακτηριστικά, από τη Χαρ. Τρικούπη.

Στο Προεδρικό ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Χθες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τη διαφωνία του με πιθανές πρόωρες εκλογές, ωστόσο ετάχθη υπέρ «μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή