Δραγασάκης: Στο τραπέζι το μπόνους των 50 εδρών

Δραγασάκης: Στο τραπέζι το μπόνους των 50 εδρών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο περιορισμός των ορίων αυτονομίας της πολιτικής, «λόγω του ιδιόμορφου καθεστώτος εποπτείας υπό το οποίο βρισκόμαστε» και που «διεκδικεί λύσεις με τη δύναμη της ισχύος», καθώς και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της προώθησης των αναγκαίων για τη χώρα και την κοινωνία μεταρρυθμίσεων, τόνισε χθες από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο για τη δημόσια διοίκηση.

«Οι μεταρρυθμίσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι όρος ύπαρξης. Ενα επιθυμητό βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι όρος ύπαρξης για το μέλλον. Τέτοια είναι προφανώς η περίπτωση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού», είπε χαρακτηριστικά. Για να στείλει, ταυτόχρονα, μήνυμα τόσο προς τους σχεδιαστές των μεταρρυθμίσεων –«πρέπει να πείθουν», είπε– όσο και προς τους πολίτες – «oι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν στο μέλλον να διασφαλίσουν το επίπεδο ευημερίας που κατέκτησαν στο παρελθόν, απλώς μένοντας σε παλιούς τρόπους συμπεριφοράς, παραγωγής, κ.λπ.». Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα του εκλογικού νόμου, επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τον διάλογο με τα άλλα κόμματα, θέτοντας στο τραπέζι και το λεγόμενο «μπόνους των 50 εδρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή