Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αναβάθμισε τον ρόλο Τουρκίας – Σκοπίων στο προσφυγικό

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αναβάθμισε τον ρόλο Τουρκίας – Σκοπίων στο προσφυγικό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της και παρουσιάζει συμπτώματα που άλλες κυβερνήσεις είχαν παρουσιάσει πολύ αργότερα» δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ποταμιού στον ΣΚΑΪ ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να περάσει από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης». 

Μιλώντας για την πιθανότητα να γίνουν εκλογές ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης και θέλουν να τζογάρουν σε ακόμα μια εκλογική μάχη αλλά ελπίζω να μην επικρατήσει η φυγή προς τα πίσω. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και ο Τσίπρας να βρει το θάρρος να εκτιμήσει την κατάσταση, να συζητήσει με τους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί μια βουλή που θα δώσει λύσεις».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κος Θεοδωράκης είπε ότι στην πολιτική δεν κάνεις τζόγο και δεν παίζεις με τα τυράκια ενώ τόνισε: «Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να καταθέσουν πρόταση για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος ο λίγος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε γιατί ο Τσακαλώτος δήλωσε «αλίμονο μας αν δεν έχουμε τελειώσει έγκαιρα την αξιολόγηση» αν και αυτός είναι ο μαέστρος. «Οι ίδιοι κυριαρχούν δεν μπορούν να κάνουν την στοιχειώδη συνεννόηση τι έφταιξε;», όπως πρόσθεσε. 

Ερωτώμενος για το πολύπαθο προσφυγικό ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων. «Θα πρέπει να περάσουμε από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης. Ζήτησα να ορίσουμε από κοινού κάποιον εθνικό χειριστή της υπόθεσης με εξουσία δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Μουζάλας δεν μπορεί να το κάνει αυτό μπορεί να διαχειριστεί μόνο το θέμα των προσφύγων». 

Ερωτώμενος για τις συνεργασίες είπε πως το Ποτάμι δεν δειλιάζει στο να συνεργαστεί αλλά «δεν θα το κάνουμε για να σώσουμε τις καρέκλες μας. Θα συνεργαστούμε μόνο αν αυτό αν αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή