Σε αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας- Τσεχίας στοχεύει ο Ν.Κοτζιάς

Σε αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας- Τσεχίας στοχεύει ο Ν.Κοτζιάς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας- Τσεχίας επισκέπτεται την Αθήνα ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Λούμπομιρ Ζαοράλεκ προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.00 το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Με την συνάντηση αυτή φαίνεται ότι επιχειρείται να βελτιωθεί το δυσμενές κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών που προέκυψε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου μετά τις προκλητικές, για πολλοστή φορά, δηλώσεις κατά της Ελλάδας, του προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν που είχαν οδηγήσει στην ανάκληση του πρέσβη μας στην Πράγα Παναγιώτη Σαρρή για διαβουλεύσεις στην Αθήνα, με εντολή του κ. Κοτζιά.

Μήνυμα που έλαβε αμέσως η Πράγα αναδιπλώνοντας τη στάση της, τόσο με σχετικές δηλώσεις του Τσέχου πρωθυπουργού Μποχουσλάβ Σομπότκα, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο Ζεμάν για την προκλητική στάση του κατά της χώρας μας, όσο και με ένα τηλεφώνημα του κ. Ζαοράλεκ προς τον κ. Κοτζιά κατά το οποίο τόνισε ότι οι θέσεις του προέδρου Ζεμάν δεν εκφράζουν επ' ουδενί λόγο τις θέσεις της τσεχικής κυβέρνησης, ζητώντας μάλιστα την άμεση επιστροφή του κ. Σαρρή στη θέση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή