Σχέδιο ελέγχου της ροής των μεταφερόμενων προσφύγων

Σχέδιο ελέγχου της ροής των μεταφερόμενων προσφύγων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεταφορά του ιδίου αριθμού προσφύγων από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά με τον αριθμό εκείνων που εξέρχονται της χώρας από την Ειδομένη προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξει παρατεταμένος εγκλωβισμός ατόμων στο λιμάνι του Πειραιά.

Με την απόπειρα αυτή ελέγχου της ροής των μεταφερόμενων ατόμων θα επιχειρηθεί να διευθετηθεί το ζήτημα έως ότου είναι έτοιμο και το κέντρο στο Σχιστό, που θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων αριθμών. Μέχρι και την Τρίτη εξεταζόταν ακόμα και το ενδεχόμενο να ναυλωθούν πλοία από ακτοπλοϊκές, προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στον Πειραιά, όμως τελικά η συγκεκριμένη λύση δεν προκρίθηκε, τουλάχιστον επί του παρόντος. Παράλληλα όμως φορείς του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένου του δήμου, ζήτησαν να εξεταστεί συμπληρωματικά και η εναλλακτική ρότα συστηματικής αποβίβασης προσφύγων σε βορειότερα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας. Κάτι που θα προσπερνούσε εν μέρει και το πρόβλημα των κλειστών δρόμων από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ναυτιλίας ετοιμάζεται να προκηρύξει διαγωνισμό για τη ναύλωση πλοίων μεταφοράς προσφύγων. Οι προηγούμενες συμβάσεις που έληξαν με το 2015 είχαν γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, και πολλά από τα δρομολόγια που έχουν πραγματοποιηθεί το 2016 έχουν γίνει με de facto παράτασή τους, αναφέρουν κύκλοι της ακτοπλοΐας. Αυτήν τη στιγμή δύο εταιρείες εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, η ΑΝΕΚ και η Seajets, όμως όλες μεταφέρουν πρόσφυγες με τα κανονικά τους δρομολόγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή