ΠΑΣΟΚ: Ούτε λέξη από… τον Αλέξη

ΠΑΣΟΚ: Ούτε λέξη από… τον Αλέξη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως στείρα επανάληψη αυτών που ο κ. Αλ. Τσίπρας έχει πει κατά καιρούς τούς τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν στη Χαρ. Τρικούπη και τη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. «Για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας… ούτε λέξη από τον Αλέξη», σχολίαζαν δηκτικά από το ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεταν ότι η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν επί της ουσίας «μία από τα ίδια». «Εμμονή στις αδιέξοδες προτάσεις που αποδομούν το ασφαλιστικό, “προσκλήσεις διαλόγου” χωρίς περιεχόμενο και κούφια λόγια, την ώρα που τα αδιέξοδα για την οικονομία και τη χώρα εντείνονται», συμπληρώνουν από τη Χαρ. Τρικούπη. Για «οριστικό διαζύγιο από την πραγματικότητα» κατηγορούν την κυβέρνηση από τον έτερο εταίρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τη ΔΗΜΑΡ. Και περιέγραφαν το «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο ανακινείται ξανά από την κυβέρνηση, ως «εμπαιγμό» για όσους έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά και τα μέτρα που προωθεί το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Στο επιτελείο της κ. Φώφης Γεννηματά θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί τρόπους απεγκλωβισμού από το πολλαπλό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, όπως αυτό αναδεικνύεται ανάγλυφα από τη στασιμότητα στην πρόοδο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας, αλλά και στη διεθνή απομόνωση της Ελλάδας στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά ανησυχούν για την πιθανή αναβίωση του κλίματος που επικρατούσε στη χώρα, λόγω των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τους πρώτους μήνες του 2015, κάτι που, βεβαίως, θα σήμαινε ότι η ελληνική οικονομία θα κλονιστεί ακόμη περισσότερο. Oπως είναι απολύτως φυσιολογικό, όλες αυτές οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά πιθανό να προσδιορίσουν εκ νέου και τη συζήτηση η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διαδικασία συγκρότησης ενός νέου, ενιαίου φορέα έκφρασης της κεντροαριστεράς. Στη Χαρ. Τρικούπη, αναμένουν, μεταξύ άλλων, να τελειώσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, προκειμένου να ξεκινήσει η εξόρμηση στην επαρχία για τη συγκρότηση των νέων περιφερειακών συμβουλίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή