ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωρα τελικών αποφάσεων για Στ. Θεοδωράκη

11s4theod1

Την τελική του πρόταση για το αν το Ποτάμι θα συνεχίσει να πορεύεται μόνο του προτίθεται να ανακοινώσει σύντομα ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Αυτό τουλάχιστον είπε χθες στην Κ.Ο. του κόμματός του, καθώς διάχυτη είναι πλέον η αίσθηση ότι η χώρα πιθανώς δεν θα αποφύγει στους επόμενους μήνες τις εκλογές. Στην πρόβλεψη αυτή συμφώνησαν οι περισσότεροι βουλευτές, ενώ και ο επικεφαλής του Ποταμιού ήδη από το πρωί σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε μιλήσει και εκείνος γι’ αυτό το σενάριο, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης, βλέποντας ότι δυσκόλεψαν τα πράγματα, αλλά και πιστεύοντας ότι δεν έχει διαμορφωθεί απόλυτα το εκλογικό σκηνικό. Σκέφτονται προφανώς “γιατί να μην τζογάρουμε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση”;

Ο κ. Καμμένος προηγήθηκε του φίλου του κ. Τσίπρα και έριξε την ιδέα για να μετρήσει αντιδράσεις στην αγορά. Δεν  νομίζω  ότι  έχουν απορρίψει το σενάριο των πρόωρων εκλογών,  αλλά  ελπίζω να μην είναι το επικρατέστερο»,  είπε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Η εκλογολογία ήταν αναπόφευκτο να επαναφέρει και τη γνωστή ενδοσκόπηση του Ποταμιού για το αν θα επιμείνει στη λογική της διεύρυνσης του κεντρώου χώρου που εκπροσωπεί ή αν θα αναζητήσει μια προγραμματική συμμαχία είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη Ν.Δ. Μέχρι στιγμής ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, κρατώντας όμως σαφώς μεγαλύτερες αποστάσεις από τα κόμματα εξ αριστερών του σε σχέση με τη Ν.Δ., για την οποία αρκείται στην πρόβλεψη ότι ακόμη και με τον κ. Μητσοτάκη δεν θα καταφέρει να απαλλαγεί από το παλαιοκομματικό παρελθόν της.

Αυτή η διάκριση φάνηκε, άλλωστε, και από το σχόλιο του κ. Θεοδωράκη για την ομιλία του πρωθυπουργού: «Ο κ. Τσίπρας σπέρνει σκιάχτρα σε όλη τη χώρα, θέλoντας να αποπροσανατολίσει την κοινωνία. Ο εχθρός, όμως, είναι ο εαυτός του και οι υπουργοί του που απλά κινούν τα νήματα της καταστροφής. Μιλούν με τους Ευρωπαίους, κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι, αλλά δεν αποφασίζουν τίποτα στο εσωτερικό. Δεν έχουν σχέδιο και σπρώχνουν τη χώρα σε νέα παρακμή».