«Δύσκολες ημέρες» βλέπει η ΠΓΔΜ, που φωτογραφίζει κλείσιμο συνόρων

«Δύσκολες ημέρες» βλέπει η ΠΓΔΜ, που φωτογραφίζει κλείσιμο συνόρων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έμμεση, πλην σαφή, πρόβλεψη ότι δεν είναι διόλου απίθανο να κλείσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προχώρησε χθες ο κ. Ντάρκο Ανγκέλοφ, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Γραφείου Συνδέσμου που διατηρούν τα Σκόπια στην Αθήνα.

Ο κ. Ανγκέλοφ, σε συζήτηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, επισήμανε χαρακτηριστικά πως ευελπιστεί στη βελτίωση των υφιστάμενων διαύλων συνεργασίας και επικοινωνίας που υπάρχουν ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, καθώς θα χρειαστεί να παραμείνουν ανοιχτοί «στις πολύ δύσκολες ημέρες που έχουμε όλοι μπροστά μας». Αν και απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για κλείσιμο των συνόρων, επανέλαβε αρκετές φορές ότι επίκεινται «δύσκολες ημέρες» στις σχέσεις των δύο χωρών, λόγω του προσφυγικού. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο χωρών κατά τους τελευταίους μήνες και αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο που έχουν στην εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και έχουν συζητηθεί ήδη τρεις φορές σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο.

Ο κ. Ανγκέλοφ αναφέρθηκε στα χιλιάδες πλαστά έγγραφα που κατάσχουν οι Αρχές της χώρας του, ανάμεσα στα οποία και έγγραφα καταγραφής από τον Frontex. Οπως είπε, η χώρα του εκδίδει κάποια προσωρινά έγγραφα τα οποία επιτρέπουν στους πρόσφυγες και μόνο να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ο κ. Ανγκέλοφ εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα του να ανακάμψει η επαφή και σε επίπεδο υπουργών Αμυνας, λέγοντας ότι έχει ατονήσει, έπειτα από 20 χρόνια αγαστής συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή