Αναπάντητες ερωτήσεις από Υπ. Υγείας στη Βουλή για ΜΕΘ και καρκινοπαθείς

Αναπάντητες ερωτήσεις από Υπ. Υγείας στη Βουλή για ΜΕΘ και καρκινοπαθείς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύτως αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε σήμερα στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με την επιλογή να απουσιάσουν τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός από την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αν και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν, αφορούσαν εξόχως σοβαρά θέματα όπως η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο και οι ελλείψεις φαρμάκων υψηλού κόστους για καρκινοπαθείς!

Η αναγγελία της απουσίας έγινε από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η με αριθμό 497/8-2-2016 επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του Ποταμιού κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, τις σοβαρές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την ανάπτυξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), δεν συζητείται λόγω κωλύματος του Υπουργού.

Επίσης, η με αριθμό 501/8-2-2016 επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων υψηλού κόστους για τους καρκινοπαθείς του Νομού Δράμας δεν συζητείται λόγω κωλύματος του Υπουργού».

Αμφότεροι οι κ. Α. Ξανθός και Π. Πολάκης δεν απουσιάζουν στο εξωτερικό, ούτε είναι –εξ όσων έγιναν γνωστά στο Κοινοβούλιο- ασθενείς, ώστε να δικαιολογείται το «κώλυμα». Ανεπίσημη πληροφόρηση τους έφερε να μετέχουν σε συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ήταν παρόντες το προηγούμενο βράδυ σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» και αναμένεται να είναι για τον ίδιο λόγο παρόντες και αύριο Παρασκευή, για την διαδικασία β’ ανάγνωσης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Αργότερα το μεσημέρι, πάντως, προσήλθαν στη Βουλή προκειμένου να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες άλλων νομοσχεδίων και τροπολογιών. Η απουσία κυβερνητικών στελεχών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο είναι, ως γνωστόν, ένα φαινόμενο διαχρονικό το οποίο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις από τα μέλη της σημερινής συγκυβέρνησης.

Η σημερινή περίπτωση, ωστόσο, εξαιτίας ακριβώς της σπουδαιότητας των θεμάτων που ετέθησαν, είναι που την κάνει να ξεχωρίζει για απολύτως αρνητικούς λόγους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση από την οποία κάποια στιγμή είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Πολάκης προέβη σε επικριτικό της απουσίας τους σχολιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή