Γεννηματά: Σπασμωδική κίνηση αντιπερισπασμού η τροπολογία της κυβέρνησης

Γεννηματά: Σπασμωδική κίνηση αντιπερισπασμού η τροπολογία της κυβέρνησης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για "σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού" και προσπάθεια της κυβέρνησης να "ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου που πλήττεται από τις δικές της πολιτικές", έκανε λόγο μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου με αντισυνταγματικό τρόπο που "πλήττει θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας"

Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά, εκτίμησε ότι η διάταξη θα σταματήσει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα η χώρα".

Σε ότι αφορά τη διαπλοκή είπε ότι, "ο κόσμος κουράστηκε να ακούει αοριστίες για μια αόρατη διαπλοκή που κανείς δεν αντιμετωπίζει και δεν ονομάζει και κάλεσε την κυβέρνηση, να λάβει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία, όπως είπε θα στηρίξει.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι θα προκαλέσει μακρές νομικές διαδικασίες και θα θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας.

Αναφέρθηκε τέλος στο θέμα της Νατοϊκής εμπλοκής στο προσφυγικό, λέγοντας ότι είναι θετικό η Ελλάδα να μην είναι μόνη με μια Ευρωπαϊκή Ένωση που καθυστερεί να πάρει αποφάσεις ενώ εξέφρασε ανησυχία για να μη χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟ ως πρόσχημα για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό 'Αμυνας και τον πρωθυπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή