Δημόσια παρέμβαση Μουζάλα για το προσφυγικό στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο του Δήμου Γαλατσίου

Δημόσια παρέμβαση Μουζάλα για το προσφυγικό στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο του Δήμου Γαλατσίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία το προσφυγικό προσλαμβάνει για τη χώρα νέες σοβαρές διαστάσεις, η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 13/2 δημόσια παρέμβαση του κ. Γ. Μουζάλα αποκτά προφανώς ιδιαίτερη σημασία: Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι εκ των κεντρικών ομιλητών στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου (σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Οδοντιατροδικαστικής), με θέμα «Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων των προσφύγων».

Στο Συμπόσιο θα παρέμβουν, επίσης, μεταξύ άλλων οι Γ. Πατούλης-πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Moradi Bashir-πρόσφυγας, και Filtchev Andon πρύτανης Πανεπιστημίου Σόφιας, ενώ στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνονται θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, του ιατρικού κόσμου, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ.ά. Θέματα κοινωνικής και νομικής φύσεως, ζητήματα υγείας, καθώς και οι επιπτώσεις που έχει για χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις η περιπέτεια της προσφυγικής οδού «από τη χώρα προέλευσης στη χώρα υποδοχής», θα βρεθούν στο επίκεντρο τριών κύκλων συζητήσεων κατά την διάρκεια του Συμποσίου, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα, στον πολιτιστικό χώρο Γαλατσίου «Καμίνι» (Καραϊσκάκη 13 και Ρεθύμνης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή