Συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ με θέμα το Brexit

Συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ με θέμα το Brexit

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη για να συζητήσουν σχετικά με την πρότασή του όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ο Τουσκ, στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Η πρόταση Τουσκ αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Τουσκ θα επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το Βερολίνο για συνομιλίες με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Τρίτη 16η Φεβρουαρίου, αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο στις 10:45), τη Ρουμανία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις και την Πράγα για συνομιλίες με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μποχούσλαβ Σομπότκα, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), κατά την ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή