Ευθύνες από Ν.Δ. σε Μαξίμου, υπουργούς

Ευθύνες από Ν.Δ. σε Μαξίμου, υπουργούς

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος», όπως λένε οι συνεργάτες του, αλλά και με κλιμακούμενους τόνους απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει από χθες τη δική του μάχη για την αποτροπή του ενδεχομένου «τιμωρίας» της Ελλάδας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού κύματος. Στη Συγγρού άκουσαν με κατάπληξη και οργή υπουργούς να δηλώνουν ευθέως ή να υπαινίσσονται ως δεδομένο το ενδεχόμενο κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας, χωρίς να αντιλαμβάνονται –όπως εκτιμά το «γαλάζιο» επιτελείο– τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Εκτιμούν δε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί, παρά τους αυξημένους ρυθμούς των τελευταίων λίγων ημερών, ρίχνουν νερό στον μύλο των πλέον αντιδραστικών κύκλων της Eνωσης που απεργάζονται σενάρια «αποκλεισμού» της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης –λίγο πριν αναχωρήσει χθες για τις Βρυξέλλες– έκρινε σκόπιμο, με δήλωσή του, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση. «Παρακολουθούμε έκπληκτοι υπουργούς να προαναγγέλλουν μοιρολατρικά το ενδεχόμενο κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας μας. Ζητώ επιτακτικά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αμήχανη και ερασιτεχνική στάση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, που δέχεται εισηγήσεις ώστε να ανεβάσει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης του κ. Αλ. Τσίπρα.

«Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση και γι’ αυτό πρέπει να πειστούν όλοι. Γι’ αυτό το εθνικό θέμα οφείλουμε να δώσουμε μάχες, για να αποτρέψουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας αυτό ως βασικό του στόχο κατά την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όχι μόνον στις αυριανές συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους κεντροδεξιούς ηγέτες του ΕΛΚ, κυρίως με την κ. Aγκελα Μέρκελ, αλλά και στον κύκλο επαφών που θα έχει με τους επικεφαλής της Επιτροπής Ζ.-Κ. Γιούνκερ και του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς και τους επιτρόπους Κατάινεν, Ντομπρόφκσις, Μοσκοβισί, Αβραμόπουλο, Μπουλκ, Κρέτσου, Βεστάγκερ. Πλην των επικεφαλής του ΕΛΚ (Ντολ και Βέμπερ), ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ.

Η Ν.Δ. δεν αποκλείει ο κ. Τσίπρας να παίξει, τελικά, το χαρτί της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και διατηρεί σταθερά υψηλούς τόνους. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε (ΣΚΑΪ) πως η Ν.Δ. δεν ζητεί εκλογές, «αλλά αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας έρθει στη Βουλή και η Ν.Δ. θα αναλάβει τις ευθύνες της». Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε, με ερώτησή του στη Βουλή, τα επίσημα έγγραφα των πρεσβειών σχετικά με τον αριθμό και τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ε.Ε., ενώ για το ίδιο θέμα η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη (90,1) σχολίασε πως «στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό περιβάλλον αλλά να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία ως εργαλείο προκειμένου να διαμορφώσει όρους δικής της κυριαρχίας στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή