ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία κατά Σκουρλέτη διαβιβάστηκε στη Βουλή

Δικογραφία κατά Σκουρλέτη διαβιβάστηκε στη Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφορά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος του υπουργού Περιβάλλοντος, Παναγιώτη Σκουρλέτη αναφορικά με την άδεια πρόσβασης που έδωσε στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών. 

Η δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά και καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)  Βασ. Τσολακίδη. Ειδικότερα, αποδίδεται στον κ. Τσολακίδη ότι το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από προφορική εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος, παράνομα επέτρεψε να έχουν πρόσβαση για ένα δεκαήμερο στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών, οι επιθεωρητές οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015 πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι η πρόσβαση δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και συνεπώς η δικογραφία θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο. Αντίθετα, η εισαγγελία Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι ενδεχομένως προκύπτουν αξιόποινες πράξεις και η δικογραφία θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.