Προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 3,7% προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις «τάσεις της MRB», τη μεγάλη τακτική έρευνα που γίνεται σε δείγμα 2.000 πολιτών, και χθες δημοσιεύθηκε στο Real.gr και παρουσιάστηκε από το Mega. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 26,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,2%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (6,6%), η Χρυσή Αυγή (6,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη (5,7%), η Ενωση Κεντρώων (4,1%), οι ΑΝΕΛ (3%), Το Ποτάμι (2,6%), η Λαϊκή Ενότητα (2,4%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,9%). Το ενδιαφέρον δε της έρευνας είναι στην ανώτατη τιμή της εκτίμησης ψήφου. καθώς η MRΒ επισήμανε ότι αν γίνονταν την Κυριακή οι εκλογές, η Ν.Δ. θα συγκέντρωνε ίσως το 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 29,5%, με το ΚΚΕ και τη Χ.Α. να φτάνουν ή και να ξεπερνούν οριακά το 9%!

Το προβάδισμα της Ν.Δ. που καταγράφει η έρευνα επιβεβαιώνεται και σε άλλους δείκτες. Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται και στην παράσταση νίκης, με το 41,1% των πολιτών να πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα είναι η νικήτρια των επόμενων εκλογών, έναντι του 28,1% που απαντά ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θεωρείται ως «καταλληλότερος πρωθυπουργός» από το 28,2% έναντι του 25,2% που επιλέγει τον κ. Τσίπρα, με το 41,6% των ερωτηθέντων ωστόσο να αποφαίνεται στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας από τους δύο».

Αντίστοιχα, το 27,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Ν.Δ. «μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», έναντι του 21,9% που εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βέβαια άσχετη και με μια σειρά άλλων ερωτημάτων που διερευνούν τι πιστεύουν οι Ελληνες για την τρέχουσα συγκυρία. Είναι εντυπωσιακό ότι στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα;», το 93,2% απαντά «αρκετά άσχημα» ή και «πολύ άσχημα», ενώ μόνον το 0,5% επιλέγει ως απάντηση «το αρκετά ή πολύ καλά». Επιπλέον δε το 81,4% προβλέπει ότι «στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει».

Οταν, ωστόσο, οι πολίτες ερωτώνται αν θα ήθελαν πρόωρες εκλογές, σχεδόν διχάζονται. Το 39% απαντά ότι οι εκλογές θα προσέφεραν διέξοδο, ενώ το 42,3% θα επιθυμούσε να μην πραγματοποιηθούν. Εξ αυτών όμως, μόνον το 15,2% θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, καθώς το 15,1% θέλει τη διεύρυνση της κυβέρνησης και με άλλα κόμματα και το 12% να προκύψει νέο υπουργικό σχήμα στο οποίο θα μετείχε και η Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή