Συνάντηση Παυλόπουλου με τους διοργανωτές του Δ΄Συνεδρίου «ATHENS DEMOCRACY FORUM»

Συνάντηση Παυλόπουλου με τους διοργανωτές του Δ΄Συνεδρίου «ATHENS DEMOCRACY FORUM»

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους διοργανωτές του Δ΄ Συνεδρίου του «ATHENS DEMOCRACY FORUM», το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, δέχθηκε νωρίτερα την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι το Forum τίθεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο Forum ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένο κάθε χρόνο να υπάρχει και ένα ζήτημα σχετικά με τις ρωγμές που δημιουργούνται σε συγκεκριμένους πυλώνες της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η ονομασία του σε Forum «Αριστοτέλη» ταιριάζει και με βάση το γεγονός ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αριστοτέλης δεν υπήρξε μόνον ο διανοητής του Ορθού Λόγου, αλλά είναι ουσιαστικά ο πρώτος θεωρητικός στοχαστής των θεσμών της Δημοκρατίας.

«Υπό τις προϋποθέσεις, λοιπόν, αυτές, επαναλαμβάνω, τίθεται το Forum υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και είναι χρέος της Προεδρίας να συνεχίσει και στο μέλλον τη στήριξη του θεσμού αυτού, που η ακτινοβολία του εύχομαι κι ελπίζω να είναι παγκόσμια. Η Αθήνα θα είναι το επίκεντρο το οποίο δείχνει πώς ξεκίνησε η Δημοκρατία, αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε πώς θα υπερασπιστούμε γενικώς την Δημοκρατία στο μέλλον», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, με τη σειρά μου να πω πόση μεγάλη τιμή αισθανόμαστε στον Δήμο Αθηναίων που είναι ένας από τους τρεις συνδιοργανωτές του Athens Democracy Forum,  με το International New York Times και τα Ηνωμένα Έθνη. Είχα την τιμή κι εγώ από την πρώτη στιγμή να συμμετάσχω στην διοργάνωσή του. Βλέπω κάθε φορά να ανεβαίνει το κύρος αυτής της διοργάνωσης και την τιμάτε πια κι εσείς που την θέτετε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και η Αθήνα δεν έχει παρά να εκφράσει την ικανοποίησή της.»

«Είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, θα μου επιτρέψετε όμως και ως Χιώτης να πω ότι το πρώτο γραπτό μνημείο Δημοκρατίας βρίσκεται στην Χίο. Παρ’ όλα αυτά η κοιτίδα είναι, ο χώρος όπου αναπτύχθηκε η Δημοκρατία είναι η πόλη μας, εδώ, η πόλη της Αθήνας. Είναι μεγάλη τιμή, λοιπόν,  το ότι διεξάγεται αυτό το forum στην Αθήνα και θα έχουμε και την ευχαρίστηση να απονείμουμε και το πρώτο βραβείο στην επόμενη διοργάνωση, βραβείο Δημοκρατίας από μία επιτροπή η οποία θα ανακοινωθεί πάρα πολύ σύντομα, εκείνες τις ημέρες.»

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης και αντιπρόεδρος των New York Times αναφερόμενος στην φετινή διοργάνωση είπε : Κύριε Πρόεδρε, εκ μέρους της New York Times θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη σημαντική στήριξή σας σε αυτή τη μεγάλη, παγκόσμια γιορτή της Δημοκρατίας. Όπως ξέρετε είναι μια πρωτοβουλία της New York Times σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, με τον Δήμο Αθηναίων, με την Καθημερινή, να φέρουμε το Athens Democracy Forum εδώ στην Αθήνα όχι μόνο για τους προφανείς ιστορικούς λόγους τους οποίους επικυρώνετε με τον Αριστοτέλειο Λόγο, αλλά επειδή και η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς για όλον τον κόσμο το πως θα πρέπει να εξελιχθεί η Δημοκρατία. »

«Γιατί η Δημοκρατία πρέπει να εξελιχθεί, δεν μένει στάσιμη και αυτό είναι το μήνυμα του Athens Democracy Forum και της New York Times. Εμπλουτίζουμε το Athens Democracy Forum φέτος με το βήμα του Λόγου του Αριστοτέλη στο οποίο θα καλούμε κάθε χρόνο κάποιον αρχηγό κράτους, αλλά βέβαια αρχή θα γίνει από εσάς τον Σεπτέμβριο. Και πάλι εκ μέρους της New York Times, τον Πρόεδρό μας Arthur Schulzberger θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κ. Πρόεδρε, τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Υπουργό για την υποστήριξή σας.»

Ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε: « Κύριε Πρόεδρε, όπως είναι γνωστό φέτος είναι το έτος «Αριστοτέλη» όπως έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO και στη συζήτηση που κάναμε την περασμένη φορά ρίξατε – κατά το δη λεγόμενο – την ιδέα να γίνει ένας θεσμός εδώ στην Αθήνα που θα παραπέμπει στον Αριστοτέλη. »

«Σήμερα είμαστε με τους αγαπημένους παριστάμενους εδώ για να σας ανακοινώσουμε ότι επεξεργαστήκαμε αυτή την ιδέα και η πρόθεση είναι η 19η Σεπτεμβρίου που είναι η ημέρα της Δημοκρατίας να οριστεί ως ημέρα για τον Αριστοτέλειο Λόγο. Όπως ξέρετε, ο Αριστοτέλης είναι ο κατεξοχήν θεράπων του ορθού λόγου, κάτι το οποίο χρειάζεται όχι μόνο ο τόπος μας, αλλά ο κόσμος σήμερα. Με αυτήν την πρόθεση ήρθαμε εδώ να ζητήσουμε την συνδρομή της Εξοχότητάς σας και θα ήθελα να προσθέσω την συνδρομή του πνευματικού άνδρα, του διανοούμενου και κυρίως του ανθρώπου Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή