Ειδική συνάντηση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό προανήγγειλε ο Τουσκ

Ειδική συνάντηση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό προανήγγειλε ο Τουσκ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα έληξε η πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής με βασικό θέμα το Brexit ενώ οι διμερείς και τριμερείς συναντήσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών μελών πάνω στο θέμα συνεχιστηκαν μέχρι το ξημέρωμα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τούσκ δήλωσε ότι στο μεταναστευτικό ζήτημα τα συμπεράσματα υιοθετήθηκαν και τόνισε την σημασία που έχει να πετύχει το κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ- Τουρκίας και για αυτό ανήγγειλε ότι θα γίνει μία "ειδική" συνάντηση στην αρχή του Μαρτίου με την συμμετοχή της Τουρκίας παρά το γεγονός ότι είναι προγραμματισμενη και άλλη Σύνοδο Κορυφής προς το τέλος Μαρτίου. Μάλιστα, αξιωματούχος της ΕΕ επιβεβαίωσε αργότερα το παραπάνω, λέγοντας ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει στις 5 Μαρτίου.

"Δεν υπάρχει εναλλακτική στην ευρωπαική λύση για το προσφυγικό" ανέφερε ο κ. Τουσκ και τόνισε ότι πρέπει να σεβαστούνε οι αρχηγοί των κρατών μελών όλες τις αποφάσει που έχουν παρει, αυτό αφορά τόσο τις αποφάσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση, "καθώς και την ανάγκη να επιστρεψουμε σε μια κατάσταση όπου όλα τα μέλη του χώρου Σένγκεν θα εφαρμόζουν πλήρως τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν."

Για το Brexit o κ. Τούσκ είπε μόνο ότι "προς το παρόν μπορώ να δηλώσω μόνο ότι έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά πολλά απομένουν ακόμη να γίνουν" και εξήγησε ότι θα έχει μαζί με τον π¨ροεδρο της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ μία σειρά διμερών συναντήσεων ξεκινώντας με τον πρωθυπουργό Κάμερον, με τον Πρόεδρο Ολάντ, τον πρωθυπουργο κ.  Sobotka, και τον Βέλγο πρωθυπουργό κ.  Michel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή