Ο Βενιζέλος αμφισβητεί την έκθεση για τις άδειες

Ο Βενιζέλος αμφισβητεί την έκθεση για τις άδειες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλεκτική δημοσίευση και ερμηνεία σκέλους της μελέτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες διακρίνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά ερωτά για ποιον λόγο αγνοήθηκαν οι έξι τελευταίες σελίδες της σχετικής μελέτης, όπου προσδιορίζεται η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τις νέες συχνότητες. Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Βενιζέλος τονίζει (ενώ παραπέμπει και σε ένα σχετικό κείμενο του καθηγητή του MIT κ. Μιχ. Μπλέτσα στην Athens Voice) ότι στο δεύτερο μέρος της μελέτης του φλωρεντινού Ινστιτούτου, που, όπως λέει, «εμφανίστηκε ως θέσφατο ως προς τον αριθμό των αδειών, περιλαμβάνεται ανάλυση ως προς την εύλογη τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για κάθε άδεια, με βάση τα διαθέσιμα συγκριτικά δεδομένα (κατά την πρώτη χρησιμοποιούμενη μέθοδο) στην Ιταλία και στη Ρουμανία και (κατά τη δεύτερη χρησιμοποιούμενη μέθοδο) στην Πορτογαλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Το συμπέρασμα, λέει ο κ. Βενιζέλος, είναι ότι «λαμβανομένων υπ’ όψιν των δεδομένων της ελληνικής διαφημιστικής αγοράς, η τιμή εκκίνησης πρέπει να κινηθεί μεταξύ 500.000 και 2 εκατ. ευρώ». Και προσθέτει πως αυτό το συγκεκριμένο σκέλος της μελέτης δεν αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση. Και καταλήγει: «Αν οι υπολογισμοί της μελέτης για την τιμή εκκίνησης δεν ευσταθούν, κατά ποια λογική η παραπάνω μελέτη είναι έγκυρη και “δεσμευτική” για την κυβέρνηση ως προς τον αριθμό των αδειών αλλά όχι ως προς την τιμή εκκίνησης;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή