Συνάντηση Γεωργιάδη – Βλασταράκου για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Συνάντηση Γεωργιάδη – Βλασταράκου για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συνάντηση δύο παλαιών «αντιπάλων» του χώρου της Υγείας έγινε χθες στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μετέβη στα γραφεία του ΠΙΣ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο, με επίκεντρο αυτή τη φορά το ασφαλιστικό. Οι δύο άνδρες είχαν έρθει σε αντιπαράθεση για μια σειρά από ζητήματα, και κυρίως τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όταν ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας.

Χθες, ο κ. Βλασταράκος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη για τις θέσεις του ιατρικού κόσμου στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι η αύξηση των εισφορών θα καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Οπως ανέφερε, οι επιστημονικοί φορείς στο σύνολό τους ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση. Προσέθεσε δε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του διαλόγου αποτελούν η κατάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης αναλογιστικής μελέτης και η δέσμευσή της ότι θα διατηρηθεί ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ. Επιπλέον, ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκ νέου οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στελέχωσης των νοσοκομείων και στις επισχέσεις εργασίας που έχουν ξεκινήσει εργαστηριακοί γιατροί λόγω της υποκοστολόγησης των εξετάσεων. Ιδιαίτερα προσεκτική ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι η Ν.Δ. αξιοποιεί τον ρόλο της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας τις προτάσεις εκείνες που θεωρεί αναγκαίες σε μεγάλα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και η υγεία.

Με αιτήματα την απόσυρση του ασφαλιστικού και την ένταξη του κλάδου τους στα βαρέα και ανθυγιεινά διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν έλειψε η ένταση όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο και τους απώθησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας με χρήση χημικών. Η κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν μέλη της ομοσπονδίας απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του  υπουργείου  να μείνουν τουλάχιστον έως το μεσημέρι εκτός κτιρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή