Σήμα κινδύνου από Κουτσούμπα για προσφυγικό

Σήμα κινδύνου από Κουτσούμπα για προσφυγικό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες, και ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, πρέπει να υπερασπισθούμε όλοι μαζί δύο καίριας σημασίας αγαθά, όπως είναι η κοινωνική συνοχή και η εθνική μας κυριαρχία». Με τη φράση αυτή καλωσόρισε χθες τον γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημ. Κουτσούμπα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ιδιαίτερη εκτίμησή του στις θέσεις του ΚΚΕ και επί της ουσίας ζητώντας τη συνδρομή του κ. Κουτσούμπα στους δύο αυτούς στόχους.

Παρουσία των καμερών, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα την κοινωνική συνοχή και την εθνική ανεξαρτησία «εθνικούς στόχους που οφείλουμε να υπηρετήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και σε αυτό το πλαίσιο», όπως τόνισε, «οι προτάσεις του ΚΚΕ έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η επαφή του με την κοινωνία, το ξέρουμε όλοι, είναι συνεχής και αδιάλειπτη».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που ζήτησε τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, τόνισε ότι «σε συνθήκες τόσο πυκνών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και διεθνώς, σε συνθήκες όξυνσης αντιθέσεων και ανταγωνισμών είναι απαραίτητο όσο ποτέ, η αναλυτική συζήτηση, η σωστή εκτίμηση, η πρόβλεψη για μια σειρά ζητήματα και βέβαια εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων η τοποθέτηση, οι προτάσεις και οι θέσεις. Το ΚΚΕ», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, «έχει σαν βασικό του σκοπό, οι θέσεις και οι προτάσεις του να υπηρετούν πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους, τον λαό της πατρίδας μας, τους δημιουργούς όλου του πλούτου και βέβαια αυτούς όλους οι οποίοι υποφέρουν και βρίσκονται συνεχώς κάτω από απειλές αφαίρεσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πόσω μάλλον μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας και πολέμων που δημιουργούν κύματα προσφυγικών ροών ειδικά στη χώρα μας, τα οποία κυρίως οφείλονται σε αυτούς τους πολέμους, και πλήττουν όχι μόνο τους ξεριζωμένους, αλλά και τον λαό της πατρίδας μας που υποφέρει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή