Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση, με αφορμή δημοσίευμα για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, εκδόθηκε  από το γραφείο της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

«Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής. Ουδέποτε έχω πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχα ιδρύσει. Δεν ήταν μέτοχος και σε κάθε περίπτωση επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους σήμερα επιδιώκουν να με σπιλώσουν. Τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου. Λυπάμαι πραγματικά που εμπλέκομαι σε μια επίθεση που ως μοναδικό στόχο έχει να πλήξει πολιτικά το σύζυγό μου. Σε κάθε περίπτωση έχω επιφυλαχθεί να προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών μου».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λασπολογία και ψέμματα.  «Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν…Hot Doc», απαντά η ΝΔ και κάνει λόγο για ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, «μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά». Και αυτά, συνεχίζει η ΝΔ, ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά, όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές και η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα. «Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή. Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη. Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα».

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον κύριο Παπασταύρου με τη σύζυγο του κυρίου Μητσοτάκη και την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες δήλωσε:«εμείς περιμένουμε από τον αρχηγό, τον πρόεδρο της ΝΔ – χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν – δεν είμαστε απ' αυτούς, δεν δρούμε με αυτόν τον τρόπο ρίχνοντας «λάσπη στον ανεμιστήρα», μια υπεύθυνη στάση, με βάση τις αρχές της διαφάνειας στην πολιτική ζωή. Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει ο ίδιος να δώσει καθαρές εξηγήσεις, απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα. Γιατί, πραγματικά, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια, περιμένουμε απαντήσεις από τον κύριο Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και για το πόθεν έσχες το δικό του, που φέρεται να μην έχει δηλώσει την εταιρεία της συζύγου του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή