Σύσκεψη αρχηγών θα προτείνει η Φ. Γεννηματά

Σύσκεψη αρχηγών θα προτείνει η Φ. Γεννηματά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό θα ζητήσει σήμερα η κ. Φώφη Γεννηματά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε χθες ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού και κατηγόρησε τον κ. Αλ. Τσίπρα ότι δεν διεκδίκησε γραπτές εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ωστόσο (Real) «το ζήτημα είναι εάν εμείς τους δίνουμε άλλοθι λόγω των καθυστερήσεων, της αδράνειας, της ολιγωρίας, των λαθών όλους αυτούς τους μήνες από την κυβέρνηση». Πρόκειται για αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, σημείωσε και πρόσθεσε πως εάν η κυβέρνηση «ήταν συνεπής όλο αυτό το διάστημα και είχαν αποφευχθεί όλα αυτά τα λάθη από την αρχή του 2015, όταν εμείς τα λέγαμε στη Βουλή και δεν μας άκουγε κανένας, θα είχε τότε τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο και να απαιτήσει στα συμπεράσματα γραπτές εγγυήσεις και δεσμεύσεις από τους εταίρους μας».

Η κ. Γεννηματά, στη σημερινή συνάντησή της με τον κ. Παυλόπουλο, αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και του συνόλου των ευαίσθητων κυριαρχικών θεμάτων που φαίνεται να ανακινούνται με αφορμή την κινητοποίηση της Συμμαχίας για την αναχαίτιση του προσφυγικού. Η κ. Γεννηματά αναμένεται αύριο, μετά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο να θέσει εκ νέου το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου εκτιμά πως πρέπει να κινηθεί η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Προκρίνει την ιδέα συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, όπου θα συμμετάσχουν απαραιτήτως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., προκειμένου το σχήμα να έχει αδιαμφισβήτητη νομιμοποίηση και μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προωθηθούν όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, ώστε να «ξεκλειδώσει» η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε, επίσης, χθες επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα για το αγροτικό, λέγοντας ότι στη χθεσινή συνάντηση φάνηκε ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί οριστικά «διαζύγιο» με τους αγρότες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή