Ποτάμι: Με ηχηρές παρουσίες το συνέδριο

Ποτάμι: Με ηχηρές παρουσίες το συνέδριο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικές, χαρακτήρισε χθες, τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στ. Θεοδωράκης για το μεταναστευτικό, καλώντας εναγωνίως τον κ. Αλ. Τσίπρα να υιοθετήσει κάποιες έστω από τις 10 προτάσεις που του έχει εισηγηθεί και να μην επιτρέψει «να δημιουργηθούν καταστάσεις στη χώρα που δεν θα μπορούν να αλλάξουν».

Την ίδια ώρα, το Ποτάμι μετρά πλέον μέρες για το Συνέδριό του και σε συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες ο κ. Θεοδωράκης (Νews.247, Ράδιο Θεσσαλονίκη) εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει εντέλει σύνθεση απόψεων και όχι αυτομολήσεις όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Μια έκπληξη του Συνεδρίου πέραν ενός debate που οργανώνουν οι νέοι του Ποταμιού μεταξύ του σοσιαλιστή Τζιάνι Πιτέλα  και του Φιλελεύθερου  Γκι Φερχόφσταντ (με συντονίστρια την Ξένια Κουναλάκη), είναι ότι χθες η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν ότι θα χαιρετίσουν τις εργασίες του Συνεδρίου του Ποταμιού διά των αρχηγών τους, γεγονός που δεν συνηθίζεται. Ως εκ τούτου, πέραν της πρότασης που θα καταθέσει ο κ. Θεοδωράκης για το πώς βλέπει το μέλλον του κόμματός του, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά. Πόσω μάλλον όταν τα στελέχη του Ποταμιού ακόμη και σε επιτελικό επίπεδο διχάζονται για την πορεία που πρέπει να λάβει το κόμμα, με τα περισσότερα ωστόσο να συμφωνούν πως αν δεν επιτευχθεί μια σύμπραξη είτε με τη Ν.Δ. είτε με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι μόνο του δεν θα έχει καμία τύχη στις επόμενες εκλογές.

Αλλωστε, ακριβώς με αυτόν τον τρόπο το είπε δημοσίως το Σάββατο ο κ. Χ. Θεοχάρης, για να λάβει χθες την απάντηση του κ. Γρ. Ψαριανού, ο οποίος κάλεσε τον συνάδελφό του «να σηκωθεί και να φύγει αν πιστεύει ότι το Ποτάμι έχει τελειώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή