Καταγραφή αντιπολίτευσης στο συνέδριο του Ποταμιού

Καταγραφή αντιπολίτευσης στο συνέδριο του Ποταμιού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μειοψηφική αντιπολίτευση, η οποία όμως φέρεται αποφασισμένη να αναδείξει τα προσωπικά σφάλματα του κ. Στ. Θεοδωράκη στην καθοδική πορεία του κόμματος, αρχίζει μεθαύριο το συνέδριο του Ποταμιού, που για πολλούς θα σηματοδοτήσει και το αν θα υπάρξουν ελπίδες συγκρότησης ενός νέου σχήματος από κοινού με το ΠΑΣΟΚ.

Της αντιπολιτευτικής αυτής ομάδας ηγείται ατύπως ο καθηγητής της Οξφόρδης κ. Παύλος Ελευθεριάδης, ο οποίος ήδη ανακοίνωσε ότι θα συνδιεκδικήσει με τον κ. Θεοδωράκη την προεδρία του Ποταμιού, όχι βέβαια ελπίζοντας στη νίκη, αλλά για να υπάρξει, όπως λέει, μια οργανωμένη αντιπολίτευση για τον προσωποκεντρικό τρόπο που λειτούργησε μέχρι σήμερα το κόμμα. Η υποψηφιότητα Ελευθεριάδη, ωστόσο, μπορεί εντέλει να εξυπηρετήσει τον κ. Θεοδωράκη. Διότι είναι πιθανόν να εκτονώσει τη διάχυτη γκρίνια που υπάρχει στο Ποτάμι και κυρίως να την καταμετρήσει ποσοστιαία στον αριθμό των ψήφων που ο ίδιος θα συγκεντρώσει.

Αν κάτι ωστόσο θα κρίνει το συνέδριο είναι η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για τη διεύρυνση του κόμματος. Οι γνωρίζοντες λένε ότι αν αυτή εκληφθεί από τους συνέδρους ως ατελέσφορη για να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, ήδη από το Σάββατο θα υπάρξουν ίσως και νέες φωνές αμφισβήτησης, ακόμη και από βουλευτές. Κατά πληροφορίες μάλιστα, συζητείται ήδη και μια πρόταση προς το ΠΑΣΟΚ που ενδέχεται να κατατεθεί στο συνέδριο. Η ταυτόχρονη και οριστική παραίτηση και του κ. Θεοδωράκη και της κ. Γεννηματά από τις θέσεις τους, προκειμένου η πολυσυζητημένη σύμπραξη να δώσει εξαρχής το μήνυμα ενός πραγματικά νέου κεντρώου κόμματος, το οποίο δεν θα διεκδικήσει κάποιος εκ των δύο, αλλά μόνον πρόσωπα που δεν έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει σε εθνικές κάλπες. Οι δε εμπνευστές της εν λόγω πρότασης έχουν ήδη έτοιμη και την απάντηση σε όσους στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν την κ. Γεννηματά επιτυχημένη. Υπενθυμίζουν ότι στις πρόσφατες εκλογές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε καν να αθροίσει τις ψήφους που είχαν τον Ιανουάριο ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Παπανδρέου και ότι απλά αναζητεί σανίδα σωτηρίας στο Ποτάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή