ΠΓΔΜ: Το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί μονομερή απόφαση

ΠΓΔΜ: Το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί μονομερή απόφαση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔ της Μακεδονίας Νίκολα Πόποσκι αρνείται ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, που παγιδεύει ντε φάκτο στον διάδρομο των Βαλκανίων χιλιάδες πρόσφυγες, αποτελεί "μονομερή απόφαση" των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

"Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση", λέει ο Νίκολα Πόποσκι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν. "Αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες", που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι , εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.

"Υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και τη Σερβία να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες", δηλώνει.

Ο Νίκολα Πόποσκι επισημαίνει επίσης τον "ηγετικό ρόλο" της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ "δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της".

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό "να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης" που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή