Πρόταση ΚΚΕ για μεσολάβηση του ΟΗΕ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

Πρόταση ΚΚΕ για μεσολάβηση του ΟΗΕ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση η οποία περιλαμβάνει ενεργοποίηση και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ώστε να επιχειρηθεί με τρόπο αποτελεσματικό η εκρηκτική κατάσταση στη «γειτονιά» μας όσον αφορά το προσφυγικό, στη βάση της προστασίας και της ανθρώπινης ζωής, παρουσίασε ο κ. Αθ. Παφίλης σήμερα από τη Βουλή, εκφράζοντας παράλληλα την βαθύτατη ανησυχία του ίδιου και του κόμματός του για τις καταγραφόμενες εξελίξεις.

«Πρώτον: Να πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες που θέλουν, οι οποίες είναι κυρίως υπεύθυνες, αυτές έκαναν τις επεμβάσεις. Δεύτερον: Πώς θα πάνε; Είναι ένα ερώτημα. Η δική μας η πρόταση -ισχύει και τώρα, αλλά δεν ακούει κανένας- είναι να φύγουν απευθείας από εκεί όπου είναι συγκεντρωμένοι, δηλαδή από την Τουρκία, από την Ιορδανία και από τον Λίβανο, με μεσολάβηση του ΟΗΕ. Τέτοια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί, με αυτόν τον μηχανισμό. Να δοθούν χρήματα, να φεύγουν απευθείας και να πηγαίνουν σε εκείνους στους οποίους θέλουν να πάνε και οι οποίοι δημιούργησαν και αυτά τα προβλήματα. Αυτή είναι μία θέση άμεση και όχι να περιμένεις» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σημείωσε, μάλιστα, ότι την πρόταση αυτή την είχε παρουσιάσει το ΚΚΕ και στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως προς το τι θα πρέπει η χώρα να επιδιώξει στα διεθνή fora.

Παράλληλα, ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε και σε έναν υπαρκτό κίνδυνο, αυτή τη φορά εντός των συνόρων, εννοώντας το φαινόμενο του ρατσισμού: «Απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε να μην αποπροσανατολίζεται από διάφορες φασιστικές και άλλες κραυγές. Αυτό είναι το φρικαλέο πρόσωπο του καπιταλισμού, αυτό που ζουν σήμερα, που πνίγονται χιλιάδες άνθρωποι, που φεύγουν από τα σπίτια τους. Πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε αυτόν τον κόσμο που είναι κατεστραμμένος. Πρέπει να υψώσει τη φωνή και το ανάστημά του κόντρα στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή