Κουρουμπλής για μετακλητούς υπαλλήλους ΝΔ

Κουρουμπλής για μετακλητούς υπαλλήλους ΝΔ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες διαστάσεις στη δημόσια σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, επιχείρησε να δώσει σήμερα από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, σε έντονο ύφος, απευθυνόμενους στους βουλευτές της ΝΔ υποστήριξε ουσιαστικά πως διαθέτει στοιχεία που -όπως είπε- αποδεικνύουν πως επί κυβερνήσεων της ΝΔ στις συγκεκριμένες μετακλητές θέσεις προσλαμβάνονταν «συγγενείς και κολλητοί».

Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά τα κρατά ως «όπλο» για την περίπτωση κατά την οποία οι «γαλάζιοι» θα συνεχίσουν την κριτική τους για τους μετακλητούς στη σημερινή κυβέρνηση.

«Να σας πω για το συγκεκριμένο Υπουργείο στο οποίο έχω την τιμή να προΐσταμαι: πενήντα οχτώ είναι τα στελέχη τα μετακλητά σε αυτό το Υπουργείο, σε όλα, σε Γραμματείς, Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς, Υφυπουργούς. Ξέρετε πόσοι ήταν επί Νέας Δημοκρατίας; Θέλετε να τα καταθέσω επωνύμως, να φέρω τα ονόματα στη Βουλή; Ήταν εκατόν οχτώ. Και έχετε το θράσος να ανεβαίνετε στο Βήμα της Βουλής και να κάνετε αναφορές για αυτά τα ζητήματα. Ξανατολμήστε να το πείτε και θα σας απαντήσω εγώ αναλόγως και με ονόματα και με συγγενείς σας και με φίλους σας και με κολλητούς σας, αφού θέλετε έτσι να το πάμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων: «Και επειδή σας ακούω λαλίστατους συνεχώς για το θέμα: εάν θέλετε να καταργήσουμε τους μετακλητούς από όλους και από την Κυβέρνηση και από τους Βουλευτές, να το πείτε. Επιτέλους, να το πείτε, να δούμε εάν το πιστεύετε αυτό που λέτε. Να καταλάβει ο ελληνικός λαός για τι πράγμα μιλάμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή