Οξεία σύγκρουση για τη λίστα Μπόργιανς

Οξεία σύγκρουση για τη λίστα Μπόργιανς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λίστα Μπόργιανς, στην οποία εμπεριέχονται ονόματα Ελλήνων καταθετών σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού, πυροδότησε μεγάλες εκρήξεις χθες στη Βουλή. Το φιτίλι άναψε η κίνηση του πρωθυπουργού να κάνει γνωστό πως χθες το απόγευμα στο γραφείο του έφθασε επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ν. Β. Μπόργιανς, το περιεχόμενο της οποίας –όπως είπε ο κ. Τσίπρας– καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. για το θέμα. «Προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από cd», είναι φράση της επιστολής που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι «το θέμα θα πάει μέχρι τέλους».

Για «έσχατη κατάντια» τον κατηγόρησε αμέσως μετά ο κ. Ν. Δένδιας (Ν.Δ.), ο οποίος επικαλέστηκε την αναφορά του κ. Μπόργιανς στην επιστολή ότι: «Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της κεντρικής φορολογικής υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Ελληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Ελληνες φοροφυγάδες».

«Ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται θλιβερά κατώτερος των περιστάσεων. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, επιλέγει και πάλι τον δρόμο του διχασμού, της συκοφαντίας και της λασπολογίας», τόνιζαν εξάλλου κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συνέχιζαν: «Ενώ μόλις σήμερα το πρωί ζητούσε συνεννόηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της εκτός ελέγχου κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, επιτίθεται ανούσια εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μία ζητεί συνεννόηση και από την άλλη υβρίζει. Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής στάσης είναι ότι χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή, ως δήθεν αποδεικτικό των θέσεών του, μια επιστολή η οποία λέει τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίστηκε». Επισημάνθηκε επίσης πως ο κ. Μητσοτάκης απουσίαζε από τη Βουλή την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, επειδή είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή