Δρίτσας: Στα νησιά οι πρόσφυγες το σαββατοκύριακο

Δρίτσας: Στα νησιά οι πρόσφυγες το σαββατοκύριακο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραμονή των μεταναστών στα νησιά από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ανακοίνωσε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (MEGA) ο υπουργός Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί ο χρόνος για να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά κυρίως την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο και είναι ένα "εντελώς προσωρινό μέτρο". Τα τρία διαθέσιμα πλοία θα λειτουργούν σαν ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μέχρι να πάρουν το πράσινο φως για να αναχωρήσουν προς το λιμάνι του Πειραιά.

"Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά" δήλωσε ο κ. Δρίτσας, διευκρινίζοντας ότι "αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά". Στην αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους.

"Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Να σημειωθυεί ότι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ήδη αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στο λιμάνι της Χίου βρίσκεται το πλοίο «terra jet», ενώ στη Χίο έχει «αράξει» το «blue star Patmos».

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για το θέμα, η συντονίστρια της λειτουργίας του hot spot της Μόριας Ανθή Καραγγελή, είπε ότι οι πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει να ενημερώνονται για τις δυσκολίες μετακίνησης προς το εσωτερικό της χώρας μας αλλά και τα προβλήματα της αναχώρησης τους από την Ελλάδα και τους προτείνεται να παραμείνουν στους καταυλισμούς, μέχρι νεοτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή