Επιβεβαίωση από Π. Καμμένο για το ταξίδι Τσίπρα

Επιβεβαίωση από Π. Καμμένο για το ταξίδι Τσίπρα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη τουρκικής προκλητικής απαίτησης, εξαιτίας της οποίας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο πραγματοποιούσε ο κ. Τσίπρας πτήση με προορισμό την Τεχεράνη, εξαναγκάστηκε σε αλλαγή σχεδίου πτήσης και ανεφοδιάστηκε αντί της Ρόδου στην Αίγυπτο, επιβεβαίωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένος. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αρνήθηκε να επιτρέψει στο συγκεκριμένο αεροσκάφος τη χρήση του εναέριου χώρου της στην πτήση του προς Τεχεράνη αν θα πραγματοποιούσε ανεφοδιασμό καυσίμων στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να αλλάξει το αρχικό σχέδιο πτήσης και ο ανεφοδιασμός να γίνει στην Αίγυπτο, τελικά.

«Στη συγκεκριμένη πτήση καλώς έκαναν οι Ελληνες αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και καλώς έκαναν οι Ελληνες διπλωμάτες και κατέθεσαν το σχέδιο πτήσης για να πάει ο πρωθυπουργός στην Τεχεράνη με ανεφοδιασμό στη Ρόδο. Και έρχονται οι Τούρκοι και παράνομα ζητούν ο ανεφοδιασμός να γίνει στο Μπόντρουμ. Δηλαδή να κατέβει το αεροσκάφος στη Ρόδο και μετά να ξανακάνει ανεφοδιασμό στο Μπόντρουμ για να ικανοποιήσουν τις δικές τους παράλογες απαιτήσεις. Ε, αυτήν τη χάρη δεν τους την κάναμε και δεν τους την έχει κάνει ποτέ κανένας» είπε ο κ. Καμμένος.

«Δεν υπάρχει κανένας Ελληνας αξιωματικός και κανένας Ελληνας διπλωμάτης –και θέλω να ελπίζω έπειτα από σήμερα και κανείς Ελληνας βουλευτής– ο οποίος να αμφισβητεί ότι τα πολεμικά αεροσκάφη προσγειώνονται και απογειώνονται στη Δωδεκάνησο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών. Κανείς! Και βεβαίως, δεν θα μπορούσε να υπάρξει Ελληνας αξιωματικός ή Ελληνας διπλωμάτης, ο οποίος θα δεχόταν το αίτημα της Τουρκίας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να ανεφοδιαστεί στο Μπόντρουμ, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Ποτέ δεν ετέθη θέμα αμφισβήτησης του δικαιώματος των ελληνικών Εν. Δυνάμεων να προσγειώνονται και να απογειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια» συμπλήρωσε ο υπουργός Αμυνας. Αφησε, ωστόσο, υπαινιγμούς αναφορικά με το τι συνέβαινε λίγα έτη νωρίτερα: «Αλλα αεροπλάνα έφευγαν με τον αδελφό του πρωθυπουργού τότε, επί Γεωργίου Παπανδρέου, για να διαπραγματευτούν με τον Εμίρη του Κατάρ υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων. Μην με αναγκάσετε να σας καταθέσω σχέδια πτήσεως». Λίγο αργότερα: «Αυτή εδώ η κυβέρνηση θέματα εθνικής κυριαρχίας ούτε τα συζητεί ούτε υποχωρεί. Οι εποχές που κάποιοι στηρίζατε κυβερνήσεις που σας πρότειναν οι υπουργοί να αφήσουμε τη σημαία στα Ιμια να την πάρει ο αέρας, τέλειωσαν. Και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει υπουργό τον Πάγκαλο, ούτε πρωθυπουργό τον Σημίτη. Οι εποχές των εθνικών υποχωρήσεων και της παραδόσεως του Οτσαλάν με στήριξη κοινοβουλευτική, έληξαν μια και έξω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή