Αιχμές Δραγασάκη κατά ΔΝΤ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο εξαπέλυσε την Παρασκευή, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας πως «το μεγάλο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση έγκειται στη σιωπή του άλλου», μετά τις νέες απαιτήσεις του Ταμείου για μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ.

«Νέα μέτρα θα σημάνουν έναν νέο γύρο ύφεσης. Το θέλει κανείς αυτό;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος υπογράμμισε  ότι υποχρέωση της Ελλάδας με βάση το πρόγραμμα είναι να λάβει μέτρα 1% του ΑΕΠ το 2016 ώστε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 βάσει της συμφωνίας. «Όσα έπρεπε να γίνουν για την πρώτη αξιολόγηση έχουν γίνει» ανέφερε.

Προσφυγικό

Ο κ. Δραγασάκης συνέδεσε μάλιστα την αξιολόγηση με το προσφυγικό, τονίζοντας ότι η κρίση καθιστά αναγκαία την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο, για την ελάφρυνση του χρέους που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του ενεστώτος έτους. «Το προσφυγικό κάνει ακόμα πιο αναγκαία την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα το παράλληλο πρόγραμμα» είπε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ανέφερε ότι η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή