Κοτζιάς: Υπέρ της Ελλάδας στο προσφυγικό τα μεσογειακά κράτη της Ε.Ε.

Κοτζιάς: Υπέρ της Ελλάδας στο προσφυγικό τα μεσογειακά κράτη της Ε.Ε.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ομόθυμη τοποθέτηση υπέρ των ελληνικών θέσεων όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην συνάντηση των κρατών – μελών του Med Group  (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Μάλτα, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος), την Παρασκευή στη Λεμεσό.

«Υπήρξε σαφής κριτική σε όλους αυτούς που αναζητούν ατομικές λύσεις σε βάρος άλλων κρατών μελών», επισήμανε ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε πως «υπογραμμίστηκε ότι το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται με την αναζήτηση και πραγματοποίηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων και με τον σεβασμό στις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, πράγμα που τόνισα στη Σύνοδο».

«Δεν είναι δυνατόν ομόφωνα ληφθείσες αποφάσεις από τους εκλεγμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ε.Ε. να ανατρέπονται από δύο τρία κράτη – μέλη της Ε.Ε., επικαλούμενα αποφάσεις αστυνομικών διευθυντών», πρόσθεσε ακόμη και κατέληξε:

«Πέρα από το προσφυγικό, γεννιέται και ένα πρόβλημα δημοκρατίας. Είναι δυνατόν να μας ζητούν να πειθαρχήσουμε σε γραφειοκρατικές δομές για ζητήματα για τα οποία έχουν ληφθεί πριν από μερικές μέρες αποφάσεις από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των κοινωνιών των κρατών μελών της Ε.Ε.; Σαφώς το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή