Η Φώφη Γεννηματά καλεί το Ποτάμι σε συστράτευση

Η Φώφη Γεννηματά καλεί το Ποτάμι σε συστράτευση

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση πρόσκλησης για συστράτευση προς το Ποτάμι θα απευθύνει σήμερα η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία θα απευθυνθεί το πρωί από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος του κ. Στ. Θεοδωράκη. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι η πρόταση της κ. Γεννηματά θα έχει αμιγώς πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά, με σεβασμό στην αυτοτέλεια και την αυτόνομη πορεία του κάθε κόμματος. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει από τους συνέδρους του Ποταμιού να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός αυτόνομου πόλου, με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει να προχωρήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την όσμωση των απόψεων ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και όποιες άλλες δυνάμεις προσέλθουν στον διάλογο. Αναμένεται, επίσης, να δεχθεί και άλλες διαδικασίες που θα αποφασίσει και θα προτείνει το Ποτάμι, ώστε να μην δημιουργηθούν κωλύματα για οργανωτικά, δευτερευούσης σημασίας, αίτια. Σκοπός, αναφέρουν στη Χαρ. Τρικούπη, είναι η διεργασία που θα οδηγήσει στη συνεργασία.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά αναδείκνυαν, επίσης, την πρόταση που κατέθεσε προ ολίγων ημερών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Τόνιζαν ότι είναι εξαιρετικά θετικό ότι στη συγκεκριμένη λογική προσχώρησε και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης της Ν.Δ., και εκτιμούσαν ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας θα συγκαλέσει τελικά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν από την κρίσιμη ευρωτουρκική Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου. Μια τέτοια σύσκεψη, προσέθεταν, συνιστά το μικρότερο βήμα εθνικής συνεννόησης που θα μπορούσε να γίνει, καθώς όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα (κλείσιμο συνόρων, συσσώρευση μεταναστών και προσφύγων κ.ά.) θέτουν τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε σοβαρή δοκιμασία.

Στην Κρήτη

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, στον οποίο ετέθη εκ νέου η ανάγκη στήριξης της χώρας από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο προσφυγικό. Αύριο, η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί την Κρήτη, προκειμένου να παρευρεθεί στις διαδικασίες συγκρότησης του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θα επισκεφθεί, επίσης, την Κριτσά Λασιθίου, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, ενώ τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Ηράκλειο, από όπου και θα απευθύνει ομιλία. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να πυκνώσει τις ποικίλες επαφές της με πρόσωπα από διάφορους χώρους και κόμματα του ευρύτερου χώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή