Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Ενα μόνο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Ενα μόνο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην Ελλάδα ήταν, σε δηλώσεις του για το προσφυγικό, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. Ρόμπερτ Φίτσο.

«Εχουμε φτάσει στο χρονικό σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της Ε.Ε.», υπογράμμισε ο Φίτσο και κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τη θέση που βρίσκεται η χώρα μας, τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας, μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον Ελληνα πρωθυπουργό:

«Κύριε Τσίπρα, θα υπάρξει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «και η ευθύνη θα είναι δική σας, επειδή δεν κάνατε τίποτα στο ελληνοτουρκικά σύνορα».

Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν «σε μια άλλη γραμμή», για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ, υποστήριξε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Αν την Δευτέρα διαπιστώσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και πάλι δεν λειτουργεί, και αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό που μένει να γίνει είναι να προστατεύσουμε τα σύνορα (της ΕΕ) αλλού».

Εντονη αντίδραση Ν.Δ.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος  Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Είναι απαράδεκτο χθεσινά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπήκαν σε αυτήν παρακαλώντας την Ελλάδα για στήριξη, να προκαλούν με εχθρικές, άθλιες δηλώσεις, τους Έλληνες.

Εκείνοι που, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρνούνται την κοινή προσπάθεια, είναι τελικά υπονομευτές της ίδιας της Ευρώπης.

Ας αναλογιστεί σοβαρά η Κυβέρνηση τι δικαιώματα έχει δώσει με την ανικανότητά της και σε ποιους για να προσβάλλουν τη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή