Le Monde: Τσίπρας και Μέρκελ «στην ίδια βάρκα»

Le Monde: Τσίπρας και Μέρκελ «στην ίδια βάρκα»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαχείριση του προσφυγικού από την ελληνική κυβέρνηση και η προσφυγική πολιτική της Αγκελα Μέρκελ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον γαλλικό και γερμανικό  Τύπο.

Η γαλλική Le Monde επισημαίνει ότι η προσφυγική κρίση έφερε πιο κοντά την Άγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα: «Οι μοίρες της καγκελαρίου και του έλληνα πρωθυπουργού είναι πλέον αλληλένδετες. Στις αρχές του 2015 ήταν αμείλικτοι αντίπαλοι, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να «αλλάξει» την Ευρώπη και η Άγκελα Μέρκελ αρνούνταν πεισματικά να υποχωρήσει έστω και μια σπιθαμή από την πολιτική λιτότητας. (…) Στην προσφυγική πολιτική όμως βρίσκονται στην ίδια βάρκα. Είτε θα βυθιστούν μαζί, είτε θα την οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι. Ίσως μια μέρα η ΕΕ να γιορτάζει δύο ήρωες».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο «Να μην εγκαταλειφθεί η Αθήνα στην τύχη της» αναφέρει: «Η Ελλάδα δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια»- «Για αρκετούς μήνες η ελληνική κυβέρνηση προωθούσε προς τα βόρεια τους πρόσφυγες χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις διαμαρτυρίες άλλων χωρών. Παρόλα αυτά όμως είναι χωρίς προηγούμενο οι διαφωνίες για την ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική να λαμβάνουν χώρα στην πλάτη μιας ήδη εξασθενημένης χώρας-μέλους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή